Referenties

lichtstralen
lichtstralen

Anneke luistert écht. Naar onze zoon en ons als ouders. Continu probeert ze de verbinding op te zoeken: hoe luister je naar je kind, zonder zelf in te vullen wat je kind nodig heeft (want die neiging hebben we allemaal als ouders). Hoe erken je wat je kind voelt, ook al is dat nog niet in woorden uit te leggen? 

We kwamen bij Anneke, omdat we niet goed wisten hoe we met het fysieke gedrag moesten omgaan van onze gevoelige zoon: schoppen, slaan, bijten en spugen. We wilden niet straffen, maar wat dan wel? En hoe konden we hem ontprikkelen? Maar vooral: hoe konden we omgaan met de spiegel die hij ons liet zien? Uiteindelijk begint het allemaal bij jezelf en je eigen (onverwerkte) emoties en gedrag. 

Zonder onze persoonlijke aanpak weg te geven – ieder kind en iedere ouder is immers anders – kunnen we nu zeggen dat onze zoon veel minder fysiek reageert, stopt als we dat vragen en ook snapt wat er met hem gebeurt als hij het even niet meer weet en kortsluiting krijgt. We zien aan hem dat hij zich erkend voelt en veel vrolijker is. En dat al na 4 sessies. 

Kortom: als je twijfelt of Anneke de juiste coach is voor jouw gezin; niet doen, ze vindt altijd een manier die bij je past. En van proberen ga je leren;-). 

Moeder van een zoon (4 jaar)

Plan een kennismakingsgesprek

Wil jij een stevige, liefdevolle basis voor je hele gezin? En gun je je kind zichzelf te leren waarderen? Vraag dan vrijblijvend een kennismakingsgesprek met me aan.