Spark - Kindercoaching

lichtstralen

Spark

In het leven van een kind kunnen zich allerlei situaties voordoen waardoor het uit balans raakt. Ruzies op school, een echtscheiding, stress op school of thuis. Of misschien voelt, denkt en weet je kind veel meer, dieper en sneller dan leeftijdsgenoten en voelt zich een buitenstaander. Al die situaties kunnen zoveel aandacht opslokken dat een kind geen ruimte voelt voor andere zaken. Of simpelweg nog niet heeft geleerd hoe om te gaan met al die emoties die erbij komen. Juist dan kan een kind wel een steuntje in de rug gebruiken. Om terug in balans te komen, met extra veerkracht en zelfvertrouwen. Terug bij zichzelf. 

Hobbels zullen er altijd blijven in het leven. We hoeven echt niet altijd in balans te blijven als het moeilijk wordt. Dat is niet wat veerkracht is. Veerkracht voel je als je de kracht hebt op te krabbelen nadat je even bent omgevallen. Als je weet wat je nodig hebt om weer terug op je pootjes te komen. 

14 - kwaliteitenschrift kind

Kindercoaching… wat is dat eigenlijk?

Met kindercoaching bied ik kortdurende ondersteuning bij sociaal-emotionele problematiek. Ik coach kinderen hun het bedenken van hun eigen oplossingen en daar verantwoordelijkheid voor te nemen.  Dat gebeurt spelenderwijs. Kindercoaching is daarom laagdrempelig, positief ingestoken, praktisch en gaat uit van de unieke kwaliteiten van elk kind. 

We gaan niet teveel graven in het verleden, maar kijken naar het nu en de nabije toekomst. Kleine stapjes zijn daarbij belangrijk. Na zo’n vijf sessies heeft je kind vaak al inzicht in de eigen kwaliteiten en welke hulpbronnen het kan inschakelen. We maken samen een plan en nemen elke week een klein stapje vooruit op een manier die helemaal bij jouw kind past. 

Je kan een kind niet los zien van de situatie thuis of op school. Er is altijd actie-reactie. Inzicht in de dynamiek is belangrijk. Daarom bekijk ik de hele context, zodat de belangrijkste volwassenen inzicht en concrete handvatten krijgen om het kind de ondersteuning te bieden die het nodig heeft om zich volop te kunnen ontwikkelen. 

Ontdek je talenten en kwaliteiten, wat jou jou maakt, waar je blij van wordt en wat je nodig hebt.

Aan de slag met mindset: door anders naar jezelf te kijken, komt er ruimte voor groei. En dat werpt vruchten af!

Denken in oplossingen. Met kleine stapjes oefenen. Thuis, op school, waar dan ook. Lekker praktisch én leuk.

lichtstralen

Spark

Wat krijg je?

Tarief: € 560,-

In een notendop

oh glow up coaching

Wat voor soort kindercoaching?

Geen enkel kind is hetzelfde. Geen enkele situatie is hetzelfde. Elk traject is dus uniek. Praten is niet altijd de beste manier om kinderen te coachen. Sommige kinderen hebben er baat bij volop te bewegen, om weer contact met hun lichaam te maken. Andere kinderen vinden het fijn om met sensopathisch materiaal aan de slag te gaan. En weer anderen willen creatief aan de slag of juist met spelletjes. Dat zijn allemaal manieren waarop je kind communiceert. Daarom gebruik ik veel verschillende werkvormen. Daarbij volg ik jouw kind.

Net zoals de werkvormen uiteenlopen, zo ook de thema’s die in de coaching aandacht vragen. Misschien speelt een beperkende mindset een rol of liggen er onvervulde behoeften onder bepaald gedrag. Misschien is er sprake van spiegelgedrag naar volwassenen toe  of speelt er iets in het familiesysteem. En misschien is je kind wel een beelddenker, hoogsensitief, hoogbewust en/of hoogbegaafd, wat mogelijk ook weer om andere begeleiding vraagt.

Kortom: elk kind is uniek. Elke vorm van begeleiding is dus net zo uniek als jouw kind is. 

Wil je meer weten? Bekijk dan de veelgestelde vragen, neem contact met me op of vraag vrijblijvend een kennismakingsgesprek aan.

Veelgestelde vragen

Zeker. Daar betaal je natuurlijk niets extra voor. 

Ik ben een groot voorstander van een gezinsaanpak. Als  twee ouders allebei iets andere benaderingen hebben in de opvoeding, is dat prima. Maar in de basis helpt het enorm als jullie je allebei bewust zijn (of worden) van je eigen opvattingen, behoeften en manieren van communiceren. 

Wanneer jullie allebei warmte, oprechte aandacht en consistentie bieden, dezelfde ‘taal’ gaan spreken en op een zelfde manier kijken naar belonen, straffen en complimentjes geven, heeft jullie kind daar veel baat bij . En geloof me – uit eigen ervaring – : jullie relatie ook.

Zeker. Daar betaal je natuurlijk niets extra voor. 

Ik ben een groot voorstander van een gezinsaanpak. Als  twee ouders allebei iets andere benaderingen hebben in de opvoeding, is dat prima. Maar in de basis helpt het enorm als jullie je allebei bewust zijn (of worden) van je eigen opvattingen, behoeften en manieren van communiceren. 

Wanneer jullie allebei warmte, oprechte aandacht en consistentie bieden, dezelfde ‘taal’ gaan spreken en op een zelfde manier kijken naar belonen, straffen en complimentjes geven, heeft jullie kind daar veel baat bij . En geloof me – uit eigen ervaring – : jullie relatie ook.

Jazeker. Wij begonnen met coaching toen onze dochter twee jaar was. En dat was hard nodig. Niet alleen voor haar, maar vooral voor ons.

Jonger dan twee jaar kan ook. Ik ben niet alleen kind-oudercoach, maar ook 1000 dagen coach®. Dat betekent dat ik jullie gezin tijdens de coaching gelijk concrete tips, adviezen en begeleiding kan bieden voor een vliegende start!

Zitten er sessies kindercoaching in jouw gekozen traject? Dan help ik je/jullie te bouwen aan een veilige hechtingsrelatie tussen je kind en jullie. We kunnen daarbij kijken naar stressvermindering bij je kind en bij jullie, betere communicatie en beter begrip voor elkaar (hoe jong je kind ook is!), ontspanning, talenten en kwaliteiten ontdekken (bij jezelf en bij je kind) en daar ruimte aan geven en eventueel systemisch waarnemen en spiegelcoaching, mocht je daarvoor openstaan. 

Een gezin is een dynamisch systeem. Iedereen reageert continu bewust of onbewust op elkaar. Kinderen zijn vaak geneigd om op hun eigen manier de balans te herstellen als er ergens een blokkade zit. Het zou dus zomaar kunnen dat de problemen die jullie als ouders ervaren met elkaar te maken hebben. 

Tijdens de coaching kijk ik daarom samen met jou/jullie naar het hele gezin. De sessies én de materialen in de leeromgeving helpen je om met al je kinderen te bouwen aan veerkracht, eigenwaarde en zelfvertrouwen.

Blijkt na afronding dat je ene kind toch wat extra aandacht nodig heeft? Dan is het verstandig om voor hem of haar een kort traject te kiezen. 

Ik snap deze vraag heel goed. Coaching kan heel goed zonder de kinderen actief te betrekken. Een vliegende start of nieuwe start begint bij ons, de ouders. 

Toch kan kindercoaching je kind heel veel brengen. We ontdekken samen zijn of haar talenten en geven daar waardering aan. Je kind ontdekt ook wat hij/zij graag zou willen, dat hij/zij alle oplossingen al in zich draagt, welke stapjes voor hem/haar handig zijn om daar te komen. We kijken niet naar problematiek, maar naar oplossingen. Niet naar wat fout gaat, maar juist waar zijn/haar superkrachten zitten. Niet naar labels, maar juist naar wat hij/zij nodig heeft om in balans te komen. Om gelukkig te zijn.

Helaas moeten beide formele opvoeders akkoord zijn met coaching. Wat je als alternatief kan doen is te kiezen voor oudercoaching. Dat kan altijd. En ook dat kan grote, positieve en blijvende impact hebben op je kind en jou. Plan gerust een vrijblijvend kennismakingsgesprek in en dan denk ik graag met je mee.

Zeker! Je bent van harte welkom in mijn praktijk in Tilburg. Deze ligt dichtbij verschillende uitvalswegen en heeft een groot, gratis parkeerterrein. Is de afstand echt een belemmering, dan is een online coachingssessie natuurlijk ook altijd een optie. We zijn er intussen bedreven in geworden!

Coaching verloopt altijd stap voor stap. Sommige gezinnen hebben baat bij een paar sessies. Bij andere gezinnen is langere ondersteuning aan te raden. Dat doen we altijd in overleg met elkaar. Nieuwsgierig, maar misschien nog wat koudwatervrees? Ga dan alvast eens aan de slag met de gratis Set Groeikaarten, lees mijn blog voor tips, trucs en inspiratie of volg een keer een webinar (houd mijn sociale media en nieuwsbrief in de gaten!). Mogelijkheden genoeg om te ontdekken of Oh, Glow Up bij je past.

De kennismaking is gratis. Het uurtarief is 85 euro, exclusief btw. Er zijn mogelijkheden om coaching volledig vergoed te krijgen, als je een doorverwijzing van de huisarts of GGD hebt. Kies in dat geval voor de zorgaanbieder Wij zijn KAS. Neem contact met me op, dan kan ik je er meer over vertellen.

Plan een kennismakingsgesprek

Wil jij een stevige, liefdevolle basis voor je hele gezin? En gun je je kind zichzelf te leren waarderen? Vraag dan vrijblijvend een kennismakingsgesprek met me aan.