1000dagen Coaching

lichtstralen

1000 dagen

Ineens is het zo ver: je bent vader of moeder. Alles is nieuw, niets staat in een boekje. Maar één ding is zeker: je wilt er alles aan doen om je kindje een vliegende start te geven. Je hebt echter gemerkt dat de weg tijdens de zwangerschap, bevalling, kraamtijd of de periode daarna anders verliep dan verwacht. Je merkt het aan je kindje: huilen, stil, driftbuien, onrust. En jijzelf (en je partner) kan ook wel een steuntje in de rug gebruiken. Ik begrijp als geen ander de uitdagingen en onzekerheden waar jullie als toekomstige of kersverse ouders mee te maken krijgen.

Juist op dat moment kom ik in beeld als 1000dagen coach. Ik ben gespecialiseerd in het begeleiden van ouders: van zwangerschap (of zelfs kinderwens) tot het kind ongeveer 2,5 jaar oud is.

De eerste 1000dagen: de blauwdruk voor het verdere leven

De eerste 1000 dagen in het leven van een kind zijn cruciaal voor zijn of haar verdere leven. In die periode wordt namelijk een neurologische blauwdruk gevormd voor zijn cognitieve, sociaal-emotionele en fysieke ontwikkeling. Dat begint al vanaf de bevruchting. Juist daarom zijn positieve hechting, vertrouwen, veiligheid én herhaling van zintuigelijke ervaringen super belangrijk in die eerste paar jaar. 

Hoe groter, gevarieerder en veiliger de omgeving van je kind is, hoe meer hij daar dus van profiteert in zijn ontwikkeling. Er is geen leeftijd waarop die factoren belangrijker zijn dan in het eerste levensjaar. In die periode groeien de hersenen het snelst en is het brein en zijn het meest gevoelig voor relaties met andere mensen. De wisselwerking met de ouder(s) is daarom ontzettend belangrijk.

1000 dagen coaching 5

Ik bied deskundige begeleiding en ondersteuning aan ouders om een veilige, stimulerende en liefdevolle omgeving voor hun kind te creëren.

Als het even anders loopt…

Het avontuur van het ouderschap begint met veel vragen en een verlangen om alles goed te doen. Maar soms komen er obstakels op je pad die je niet had voorzien. Mogelijk merk je dat je kindje wat extra ondersteuning nodig heeft of loop je zelf tegen bepaalde grenzen aan. Wanneer een jong gezin niet toekomst aan rust en ontspanning, bijvoorbeeld door slaap- en voedingsproblemen bij het kind of spanningen bij jou als ouder, kan die vliegende start ineens heel stroef worden.

"Binnen de eerste 1000 dagen ligt het potentieel voor een leven vol liefde, veerkracht en succes."

Als 1000dagen coach ben ik er om jullie te helpen bij het creëren van een veilige, stimulerende en liefdevolle omgeving voor jullie kindje. Bij rust in huis en ontspanning voor jou, omdat je er pas echt voor je kind kan zijn als je ook voor jezelf kunt zorgen. 

1000 dagen coaching 1

Wat allemaal bijdraagt aan veilige hechting

Uiteindelijk draait alles om veilige hechting tussen jou en je kind. Een kind dat veilig gehecht is, ontwikkelt een basisvertrouwen en is in staat zich op alle vlakken te ontwikkelen. Ik heb kennis van de nieuwste wetenschappelijke inzichten en onderzoeken op het gebied van vroege kindontwikkeling, voeding en diëtiek, primaire reflexen, babymassage, ontprikkeling, communicatie van 0 tot 2 jaar, systemische waarneming en spiegelgedrag binnen het gezin. Daarmee help ik jou de signalen en behoeften van je kindje te begrijpen, zodat je er met vertrouwen, rust en liefde op kan reageren.

Met 1000dagen coaching gun jij je kleintje echt een vliegende start en leg je een sterke basis voor zijn of haar ontwikkeling en welzijn. De praktische tips en adviezen die je krijgt, zijn volledig afgestemd op jullie unieke situatie.

De toekomst van jouw kind begint vandaag. Omarm de uitdagingen, koester de momenten en vertrouw op de ongelooflijke veerkracht van jouzelf en je kleintje.

Plan een kennismakingsgesprek

Wil jij een stevige, liefdevolle basis voor je hele gezin? En gun je je kind zichzelf te leren waarderen? Vraag dan vrijblijvend een kennismakingsgesprek met me aan.