Kinder- en oudercoaching: voor elke portemonnee! ​

𝘒𝘪𝘯𝘥𝘦𝘳- 𝘦𝘯 𝘰𝘶𝘥𝘦𝘳𝘤𝘰𝘢𝘤𝘩𝘪𝘯𝘨 𝘪𝘴 𝘨𝘦𝘦𝘯 𝘭𝘶𝘹𝘦𝘱𝘳𝘰𝘥𝘶𝘤𝘵. 𝘏𝘦𝘵 𝘦𝘯𝘪𝘨𝘦 𝘸𝘢𝘵 𝘫𝘪𝘫 𝘪𝘯𝘷𝘦𝘴𝘵𝘦𝘦𝘳𝘵, 𝘪𝘴 𝘵𝘪𝘫𝘥 𝘦𝘯 𝘢𝘢𝘯𝘥𝘢𝘤𝘩𝘵 𝘰𝘮 𝘷𝘢𝘯𝘢𝘧 𝘯𝘶 𝘬𝘭𝘦𝘪𝘯𝘦 𝘴𝘵𝘢𝘱𝘱𝘦𝘯 𝘷𝘰𝘰𝘳𝘶𝘪𝘵 𝘵𝘦 𝘻𝘦𝘵𝘵𝘦𝘯, 𝘴𝘢𝘮𝘦𝘯 𝘮𝘦𝘵 𝘫𝘦 𝘨𝘦𝘻𝘪𝘯.

Onze dochter, mijn man en ik hadden jaren geleden wat te stellen met elkaar en dus schakelden we de hulp in van een kindercoach. Dat proces duurde een heel jaar. Wat een geluk dat we dit konden betalen vanuit het persoonsgebonden budget (PGB). Hoe we dat voor elkaar hebben gekregen, is nog steeds een wonder. Hadden we de hulp aan ons gezin uit eigen zak moeten betalen, dan zou het een onbetaalbaar avontuur zijn geweest…

Diep in de buidel

Meestal betalen ouders zelf voor kinder-, ouder- of gezinscoaching, tenzij de coach gecontracteerd is door een zorgverzekeraar (of er toch een PGB wordt toegekend). Het is vaak ook de wat lichtere problematiek waar kinderen en ouders mee worstelen: faalangst, een laag zelfbeeld, of verminderd zelfvertrouwen. Communicatieproblemen, driftbuien, of simpelweg een turbulente dynamiek tussen ouders en kinderen.

Hoe snel stap je als vader of moeder dan naar de huisarts? Of schakel je met Jeugdhulp? Als moeder weet ik dat je zoveel probeert zelf te doen, totdat het echt niet meer gaat. Mijn gedachte was altijd… ‘er zijn zoveel kinderen die het echt nodig hebben, dus zó nodig is het toch niet?’

Of toch wel…?

Op tijd een coach inschakelen kan een boel voorkomen

Ja, toch wel. Juist dán – wanneer een gezin nog niet de bocht uit is gevlogen – is de meerwaarde van coaching enorm. Het is zoveel makkelijker om kinderen en ouders te helpen ontdekken hoe ze krachtiger in het leven kunnen staan, dan om later met trauma aan de slag te gaan. Coaching werkt preventief en kan een hoop leed voorkomen.  Ik vind daarom dat preventieve zorg geen luxeproduct zou mogen zijn.

Goed nieuws!

Ik heb geweldig nieuws: Oh, Glow Up is een tijdje terug toegetreden tot “Wij zijn KAS,” een groep zelfstandige professionals in de jeugdzorg die actief is in de regio Hart van Brabant en gecontracteerd is door de gemeente Tilburg.

Wanneer er een verwijzing binnenkomt van de huisarts, GGD, of de gemeente zelf, wordt ondersteuning geregeld. We zijn er voor jou en je gezin, zelfs als de problemen nog niet acuut lijken. Juist dan is het verstandig om extra tijd en aandacht aan je kind en je gezin te besteden.

Voor elke portemonnee

Mijn wens is uitgekomen. Oh, Glow Up hoeft geen luxeproduct te zijn. Hoe dik of dun je portemonnee ook is… Oh, Glow Up is er voor je. Hebben de kosten je altijd tegengehouden om extra hulp in te schakelen? Dat hoeft niet meer. Het enige wat jij investeert, is tijd en aandacht om vanaf nu kleine stappen vooruit te zetten, samen met je gezin. Want groeien doe je samen.

Weten hoe dit werkt? Neem gerust contact met me op. Ik vertel je graag meer. 

 

Plan een kennismakingsgesprek

Wil jij een stevige, liefdevolle basis voor je hele gezin? En gun je je kind zichzelf te leren waarderen? Vraag dan vrijblijvend een kennismakingsgesprek met me aan.

Meer lezen?

Sporen in het zand

11 maart 2024