Gebruik de zomervakantie voor een frisse start!

Ken je dat gevoel aan het einde van het schooljaar? De kinderen laten duidelijk merken dat ze toe zijn aan vakantie. Ze kunnen wat lastig zijn, minder goed luisteren en stuiteren hyperactief door het huis. Of misschien zijn ze gewoon compleet uitgeput en snakken ze naar rust.

Ontladen, ontspannen en opladen

Je ziet bij kinderen vaak een soort golfbeweging ontstaan. Ik noem het altijd de drie O’s: Ontladen, Ontspannen en Opladen.

Die volgorde helpt ons van alle overtollige, drukke  energie energie af, waarna we helemaal loskomen van alles wat moet en de vakantie écht kan beginnen. En na een paar dagen begint er iets magisch: je gaat weer frisse energie krijgen of nieuwe ideeën opdoen. Je vervelen helpt daar enorm bij. 😉

Naarmate we dichter bij eind augustus komen, realiseren we ons weer dat het ook wel fijn is dat het nieuwe schooljaar weer aanbreekt. Structuur en regelmaat, daar gedijt iedereen goed bij.

Hoewel… helaas geldt dit niet voor iedereen.

Het nieuwe schooljaar: fijn of niet?

Voor sommige kinderen kan het nieuwe schooljaar juist heel spannend zijn. Een nieuwe klas, een nieuwe leraar, onbekend terrein. Misschien voelt het voor je kind als een terugkeer naar een plek waar het zich niet helemaal op zijn gemak voelt. Vooral wanneer er sprake is van pestgedrag, buitensluiting of wanneer je kind zich anders voelt dan de anderen. Denk ook aan kinderen met faalangst of die zeer gevoelig zijn voor prikkels in de klas. Voor veel kinderen en ouders is deel uitmaken van een klas en het schoolsysteem écht een uitdaging. Dat maakt de zomervakantie ook niet altijd de fijnste periode.

In juli: nog een paar plekken vrij

Wil jij deze zomerperiode graag gebruiken om samen met jouw kind te kijken hoe jullie een fijne start van het schooljaar 2023-2024 kunnen maken? Neem dan contact met me op. Of plan onderaan de pagina een gratis kennismakingsgesprek.

Tot en met woensdag 2 augustus zijn er nog mogelijkheden om samen op zoek te gaan naar oplossingen die passen bij jouw kind.

Denk je nu “dat is toch veel te kortdag?”. Het mooie van coaching is dat je in een paar sessies al veel verschil kan merken. Lees hier het ervaringsverhaal van een moeder die met haar kind een kort traject bij me volgde. Binnen vier sessies zag hun leven er heel anders uit. 

Plan een kennismakingsgesprek

Wil jij een stevige, liefdevolle basis voor je hele gezin? En gun je je kind zichzelf te leren waarderen? Vraag dan vrijblijvend een kennismakingsgesprek met me aan.

Meer lezen?

Sporen in het zand

11 maart 2024